26 بهمن 1393 - 14:0 شناسه خبر: 2032 نسخه چاپی

چرخش تورم کالاهای صادراتی در دور نزولی

چرخش تورم کالاهای صادراتی در دور نزولی
کالاهای صادراتی در دی ماه نیز به مانند ماه قبل با کاهش تورم همراه بود.به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، شاخص بهای کالاهای ص ...

کالاهای صادراتی در دی ماه نیز به مانند ماه قبل با کاهش تورم همراه بود.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، شاخص بهای کالاهای صادراتی در کشور در دی‌ماه امسال به 274 رسید که نسبت به ماه قبل 1.4 درصد کاهش یافته است.این در حالی است که این شاخص در آذرماه حدود 3.9 درصد نسبت به ماه گذشته افزایش یافته بود.

شاخص بهای کالاهای صادراتی در دی ماه نسبت به ماه مشابه قبل 6 درصد رشد دارد، بر این اساس تورم نقطه به نقطه این کالاها نسبت به 11 درصد آذر ماه 7 درصد کاهش یافت.

این در حالی است که تورم 12 ماهه کالاهای صادراتی در دی‌ماه حدود 3 درصد است که نسبت به 4.1 درصد آذرماه حدود 1.1 درصد کاهش دارد.

بنابر گزارش بانک مرکزی، شاخص بهای کالاهای صادراتی طی 10 ماه امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل 0.1 درصد و در 9 ماهه اول سال نسبت به دوره مشابه سال قبل 0.7 درصد کاهش دارد.

بنابراین گزارش در دی‌ماه سال جاری تنزل شاخص قیمت برخی اقلام نظیر روغن صنعتی، قیر، شمش آلومینیوم، رب گوجه‌فرنگی و شمش سرب همراه با افزایش شاخص بهای تعدادی از اقلام و گروه‌های دیگر مانند پسته، سیمان، فرش پشمی دستباف، ماست، محصولات خبازی، نان شیرینی و بیسکویت،‌کاشی و سرامیک، خرما، فرش ماشینی، سالامبور گوسفندی و تیرآهن منجر به کاهش شاخص بهای کالاهای صادراتی در ایران نسبت به ماه قبل شده است.

بررسی شاخص کالاهای صادراتی در گروه‌های اصلی

اما مروری بر داده های بانک مرکزی نشان می‌دهد که در دی‌ماه سال جاری شاخص بهای گروه "محصولات نباتی" در مقایسه با ماه قبل 3.2 درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل 14.3 درصد افزایش داشته و تورم نقطه به نقطه در "محصولات معدنی" 5.6 درصد بوده است.

همچنین در پایان دهمین ماه سال شاخص بهای "محصولات صنایع شیمیایی و صنایع وابسته" نسبت به ماه مشابه سال قبل 11.3 درصد کاهش یافت.

تورم نقطه به نقطه "مواد پلاستیکی، کائوچو و مصنوعات آن" نیز به 10.6 درصد رسید و شاخص بهای "فلزات معمولی و مصنوعات آن" 15.3 درصد افزایش یافت.

 

منبع: ایسنا